ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι σημαίνουν οι ενδείξεις W, V, Y, κλπ. στο πλάι του ελαστικού;

30|10|2022
Αυτά είναι τα σύμβολα του επιπέδου ταχύτητας που δείχνουν τη μέγιστη ασφαλή ταχύτητα του ελαστικού.

Όταν κοιτάζετε το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού, έχει διάφορα σύμβολα για τον δείκτη φορτίου και τη διάμετρο της ζάντας (σε ίντσες), τη δομή του ελαστικού, την αναλογία διαστάσεων, το πλάτος διατομής κλπ.

Για παράδειγμα, αν αναγράφεται P245/45R18 102Y σε ένα ελαστικό, το P σημαίνει Passenger (Επιβατικό), το 245 είναι το πλάτος διατομής (W) που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα, το 45 είναι ο λόγος διαστάσεων (συνήθως ονομάζεται σειρά και ισοδυναμεί με τον λόγο ύψους-πλάτους του ελαστικού), το R σημαίνει ακτινωτό ελαστικό, το 18 είναι η εσωτερική διάμετρος του ελαστικού (διάμετρος ζάντας), το 102 είναι ο δείκτης φορτίου (δείκτης μέγιστου φορτίου που μπορεί να αντέξει ένα σετ ελαστικών) και το Y είναι η μέγιστη ταχύτητα ασφαλείας.

Η μέγιστη ταχύτητα ασφαλείας αναφέρεται στη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να τρέξει το ελαστικό εντός της περιοχής ασφαλείας. Για την ένδειξη αυτή χρησιμοποιείται το αλφάβητο. Το σύμβολο ταχύτητας κυμαίνεται μεταξύ A-Y. 

Όσο πιο προς το τέλος του αλφαβήτου είναι το γράμμα, τόσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα και επίσης τόσο υψηλότερη είναι η επίδοση των ελαστικών. Για το επιβατικό αυτοκίνητο, η ένδειξη μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά γενικά, αποδίδονται οι κατηγορίες Q έως Y. 

Το επίπεδο ταχύτητας H είναι έως 210 χλμ/ώρα και το W είναι έως 270 χλμ/ώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η KUMHO ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ