ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι είναι η ευθυγράμμιση των τροχών και πότε χρειάζεται;

22|6|2022
Όταν το τιμόνι δονείται και το ελαστικό έχει μερική, φυσιολογική φθορά αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με την ευθυγράμμιση των τροχών. Όταν το αυτοκίνητο φεύγει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, οι τροχοί είναι καλά ευθυγραμμισμένοι, αλλά υπάρχει περίπτωση να μετατοπιστούν με την οδήγηση. 

Σήμερα, η διαδικασία της εκ νέου ευθυγράμμισης των τροχών ονομάζεται ευθυγράμμιση τροχών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο τροχός ή το ελαστικό ανυψώνεται ή όταν το αυτοκίνητο χαμηλώνει μέσω της ρύθμισης του συστήματος αναρτήσεων. Επιπλέον, είναι καλό να γίνεται ευθυγράμμιση ή να ελέγχεται η ευθυγράμμιση των τροχών κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Η ευθυγράμμιση των τροχών είναι σημαντική γιατί έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου, τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών, την ασφάλεια και την άνεση, την πρόληψη των κραδασμών και της μετατόπισης του τιμονιού, τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων των αναρτήσεων και των εξαρτημάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο των ελιγμών.

Ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αν οδηγείτε συχνά σε δρόμους των οποίων η κατάσταση δεν είναι καλή ή έχει υποστεί μεγάλες φθορές, μπορεί να προκύψει πρόβλημα από τη μια μέρα στην άλλη. Συνιστάται η ευθυγράμμιση των τροχών κάθε 20.000 χλμ. για λόγους συντήρησης και πρόληψης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η KUMHO ΩΣ ΑΡΧΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ